Edyta Sołek – Specjalista ds. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka oraz Chemii na UMCS w Lublinie. Podejście do racjonalnego żywienia i indywidualnych porad dietetycznych opiera na wiedzy zdobytej na studiach oraz stałym kształtowaniu umiejętności w oparciu o specjalistyczną literaturę, śledzenie nowinek żywieniowych i kulinarnych.

Zdrowe odżywianie i gotowanie są jej największymi pasjami. Popularne dania modyfikuje w taki sposób, aby zmniejszyć ich kaloryczność. Ponadto ciągle opracowuje kreatywne propozycje, aby zaspokoić podniebienia najbardziej wymagającego smakosza.

Jej celem jest nawiązanie i utrzymanie stałej relacji z Klientem, nauczenie zdrowego odżywiania poprzez indywidualne podejście. Szczególnie ważna jest dla niej motywacja i wspieranie pacjentów w dążeniu do postawionego celu.

Edyta Sołek_fartuszek