Dietetyk

Edyta Sołek – Specjalista ds. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

 

Mgr. inż Edyta Sołek – absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka oraz Chemii na UMCS w Lublinie. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Podejście do racjonalnego żywienia i indywidualnych porad dietetycznych opiera na szerokiej wiedzy zdobytej na studiach, stałym kształtowaniu umiejętności w oparciu o specjalistyczną literaturę, śledzenie nowinek żywieniowych i kulinarnych. Stara się cały czas podnosić swoje kwalifikacje tak aby lepiej zrozumieć i pomóc rozwiązywać problemy swoich pacjentów uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach naukowych z zakresu dietetyki.

Zdrowe odżywianie i gotowanie są jej największymi pasjami. Popularne dania modyfikuje w taki sposób, aby zmniejszyć ich kaloryczność. Ponadto ciągle opracowuje kreatywne propozycje, aby zaspokoić podniebienia najbardziej wymagającego smakosza. Udowadnia że zdrowe odżywianie może być smaczne, urozmaicone, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pokazuje że kluczem do zdrowia i szczupłej sylwetki w 70% jest racjonalne odżywianie a w 30% od aktywność fizyczna.

Jej celem jest nawiązanie i utrzymanie stałej relacji z Klientem, nauczenie zdrowego odżywiania poprzez indywidualne podejście. Szczególnie ważna jest dla niej motywacja i wspieranie pacjentów w dążeniu do postawionego celu.

Jesteś z Lublina masz problem z nadwagą, nie możesz poradzić sobie z przemęczaniem a może lekarz zalecił Ci zrzucić kilaka kilogramów? Nasz dietetyk specjalizuje się w układaniu i bilansowaniu diet dla dzieci i dorosłych: poprawiających stan zdrowia, odchudzających, diety w chorzeniach – nadciśnieniu, miażdżycy, alergiach i nietolerancji, wegetariańskich oraz kobiet w ciąży. Skupia się nad indywidualnym, holistycznym podejściu do pacjenta – uwzględnia upodobania smakowe, rodzaj wykonywanej pracy, umiejętności kulinarne i czas na przygotowywanie potraw.

Zakres świadczonych usług – I wizyta – analiza składu ciała, ocena dotychczasowego stylu życia, sposobu odżywiania, indywidualne programy żywieniowe 7/14 dniowe z pełnym opisem przygotowania potraw, wizyty kontrolne – oceniające postępy stosowanej diety.

EdytaSolekzm